martes, 3 de noviembre de 2009

La imatge


Després d'haver provat d'anar massa lluny amb l'intent de gràfica automovilística retro, tornem al punt de partida i a una imatge que mostri el nostre caràcter analític i racional.

Com a colors corporatius hem decidit el blanc i el negre. Després d'una llarga deliberació sobre si incloure un altre color (el verd que ja havíem tocat en un inici), hem decidit que era potser un punt massa tòpic agafar el verd si ens relacionem amb la natura i massa difícil escollir-ne un. Per tant, anem encara més cap a la fredor, el rigor, la seriositat amb el blanc/negre i la gamma de gris entremig.

Per fer de la nostra inspiració en les tecnologies i el bon funcionament de la natura el nostre tret representatiu més important hem decidit emprar un símbol. Un símbol format per dues llavors helicòpter (exemple clar d'autocoria) enfrontades creant una taca propera a un escut d'escudería de cotxes.


Pel que fa a la tipografia corporativa, ens quedem també amb l'Helvetica Neue, per aquest caràcter llunyà i impersonal, propi dels qui investiguem quelcom sense voler-ho intervenir, sense corrompre-ho. Pel text n'estem convençuts, recolzada pel recurs de separar idees amb la slash /, i col·locant pastilles blanques sobre el fons que convingui, a mode d'etiquetes o anotacions.

El dubte sorgeix a l'hora de compondre el logotip. No sabem si mantenir-nos amb Helvetica o donar-li un toc més arriscat, amb una tipografia cal·ligràfica. Cal·ligràfica perquè remeti a la vegada als logotips de l'automoció clàssics i a l'hora a l'escriptura manual d'una llibreta de científic. O potser una de pal sec però menys recorreguda que l'Helvetica... També analítica però més expressiva...

Simoncini Garamond, traç lligat a mà Champion Script OCR-A, Univers Light, Conduit Light Helvetica Neue Bold

Ara els grans dubtes són:

Aconsegueix aquesta tipo cal·ligràfica aquest resultat proper als cotxes i a les notes, o sembla una marca de llenceria femenina?
Conviu bé amb un text escrit amb Helvetica a prop seu?
El logo amb Helvetica, és prou original i recordable?

Consell siusplau!

No hay comentarios:

Publicar un comentario